Gedragstherapie in Kerkrade

Werkgebied

Gedragstherapie cursus voor honden

Hondengedrag aanpassen in Kerkrade

Doggies Style in Kerkrade is gespecialiseerd in het geven van een cursus hondengedrag in allerlei variaties en waar nodig hondentherapie om zo gedragsproblemen bij honden in goede banen te leiden. Hiervoor heeft Doggies Style in Kerkrade en omstreken zich verdiept in de leefwijze van de hond, wat van nature een roedeldier is en zich daardoor moet kunnen aanpassen aan het leven in gezelschap van de mens. Bij afwijkend hondengedrag kunnen problemen ontstaan, waardoor een cursus hondengedrag wenselijk en soms zelfs noodzakelijk is. U kunt bijvoorbeeld denken aan een overactief, onzeker of nerveus gedrag van de hond. Ook het aan de lijn trekken of ongewenst huilen of blaffen verdient een professionele aanpak. Sommige gedragsstoornissen bij honden zijn storend, zoals onzindelijkheid, structurele ongehoorzaamheid of de neiging om dingen te slopen, maar bij sommige gedragingen als bijtgedrag kunnen cursussen soms niet afdoende zijn en kan gedacht worden aan een intensieve hondentherapie.

Cursus hondengedrag in Kerkrade

Het einddoel van al deze zaken is het herstellen van de balans in de belevingswereld van de hond. Een cursus hondengedrag in Kerkrade en omgeving wordt altijd individueel bij u thuis gegeven, zodat de hond alle aandacht krijgt die nodig is voor een optimaal resultaat, helemaal afgestemd op uw wensen en behoeften. Een cursus hondengedrag is niet alleen hard leren voor een hond, maar kan ook leuk zijn, denk maar eens aan zaken als het aanleren van zitten, liggen, volgen, pootjes geven, apporteren enzovoort. In het vervolg worden de diverse cursussen hondengedrag besproken, maar niet altijd is een cursus hondengedrag afdoende en kan gekozen worden voor hondentherapie om gedragsproblemen bij de hond te elimineren.

Het hele proces van hondentherapie in Kerkrade en omstreken duurt gemiddeld een jaar en beslaat vijf tot tien sessies van twee tot drie uur, met als doel de band tussen eigenaar en hond te herstellen en respect te kweken bij de hond voor de eigenaar.

Cursus hondengedrag in Kerkrade
Puppycursussen en gedragscursussen

Puppycursussen en gedragscursussen

Bij gedragscursussen voor honden in Kerkrade kunt u denken aan de belangrijke puppycursus, hiermee wordt in de eerste levensmaanden van de hond de basis gelegd voor een stabiele ontwikkeling in de toekomst, de hond krijgt sociale vaardigheden aangereikt en leert de basis gehoorzaamheid. Hierna volgt een uitgebreidere gedragscursus, de GHZ cursus, oftewel de cursus omgang hond inzake gehoorzaamheid, gericht op een hond die goed bevelen op zal volgen. Vervolgens kan gekozen worden voor de GHZ 2 cursus, wat staat voor cursus omgang hond gevorderd. Het doel van deze gedragcursussen is te komen tot een uiterste gehoorzaamheid en een onvoorwaardelijke trouw van de hond. Doggies Style in Kerkrade kan desgewenst een masterclass voor u verzorgen, wij confronteren u en de hond met diverse situaties en geven u handvatten om het gedrag van de hond te verbeteren. Deze masterclass beslaat een volledige dag en geeft doorgaans geweldige resultaten.

Contact ons

Uitlaatdienst voor honden in Kerkrade

Bent u woonachtig in de omgeving van Kerkrade en heeft u vakantieplannen of wilt u gewoon een dagje weg? Dan biedt hondenopvangservice Doggies Style u de gelegenheid om uw hond op te vangen, dit gebeurt in de woonkamer, waardoor de hond een huiselijke sfeer ervaart. Uw hond wordt regelmatig uitgelaten, minimaal drie keer per dag. De omgeving is voorzien van omheining en is bosrijk, zodat de honden hun energie volop kwijt kunnen. Met onze hondenuitlaatdienst kunnen wij u alle zorgen uit handen nemen, de honden worden langdurig uitgelaten en komen in contact met vele vriendjes en vriendinnetjes, wat ook belangrijk is voor het behoud van de sociale vaardigheden. In overleg met u worden uw wensen ge?nventariseerd, waarop wij de planning aanpassen.

Uitlaatdienst voor honden in Kerkrade

Meer

INFORMATIE

Neem contact met ons op

Contact

Tripsstraat 9, 6471 BB Eygelshoven

06-26364120

herbieshome@doggiesstyle.nl

Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur - 19:00 uur

Zaterdag:
10:00 - 17:00

Zondag:
10:00 - 14:00

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie. Ik vertel u graag wat Doggies Style voor u en uw hond kan betekenen.