Gedragstherapie

Diensten

Gedragstherapie cursus voor honden

Begeleiding van hondengedrag

Doggies Style hondengedragstherapeut heeft een uitgebreide kennis opgedaan van de denkwereld van de hond. Hierdoor zijn wij in staat om ongewenst hondengedrag effectief te corrigeren. Dit bereiken wij door een goede observatie van het gedrag van de hond en hierop een passende therapie of cursus te baseren. Een hond is van nature een roedeldier en kan daarom in principe goed functioneren in de nabijheid van de mens. Raakt deze band verstoord, door bijvoorbeeld een verkeerde opvoeding dan kan de hond ongewenst gedrag gaan vertonen. Dit gedrag kan zich bijvoorbeeld uiten in hyperactiviteit, onzeker gedrag, agressiviteit of zelf bijtgedrag.

Negatief gedrag voorkomen

Minder ernstig, maar toch waard om te corrigeren is onzindelijkheid, het veelvuldig blaffen of huilen, of sloopgedrag. Dit wordt als hinderlijk ervaren en vraagt om een professionele begeleiding van de eigenaar. Hiermee krijgt deze instructies om het gedrag van de hond weer in goede banen te leiden.
Door het herstellen van de harmonie in de omgang tussen mens en dier wordt de hond weer een aangename kameraad.

De gedragstrainingen en cursussen hondengedrag worden individueel op locatie gegeven, waardoor de hond en baas onverdeelde aandacht krijgen. Hierbij wordt maatwerk geleverd, omdat elke hond een andere aanpak vraagt. De trainingen zijn niet alleen corrigerend, maar kunnen ook een leuke ervaring voor de hond zijn. Speels wordt de hond geleerd om te gaan liggen of zitten op commando. Volgen en pootjes geven en apporteren kunnen de hond ook veel voldoening geven, mits zij voldoende beloond worden voor hun goede en gehoorzame gedrag.

Negatief gedrag voorkomen
 Gehoorzaamheid hond

Gehoorzaamheid hond

De eerste periode in het leven van het dier, de zogenaamde inprentingsperiode, is mede bepalend voor hoe de hond zich uiteindelijk ontwikkelt. Om deze periode goed te laten verlopen kunt u gebruikmaken van de mogelijkheid tot het volgen van een puppycursus bij ons. Hierdoor wordt de pup geleerd om een sociale houding aan te nemen ten opzichte mens en dier. Na de puppycursus kan de vervolgcursus gevolgd worden, de GHZ, oftewel de honden gehoorzaamheidscursus. Dit is een nuttige uitbreiding, om de hond gehoorzaamheid bij te brengen.

Om een optimaal sociale en gehoorzame hond te bereiken is de vervolgcursus aan te raden. Volwassen honden worden tijdens de GHZ 2 cursus, de cursus omgang hond, verder getraind tot een volwaardig gehoorzaam en sociaal dier.

Contact ons

Hond als fijne metgezel

Een dier wat in de loop der tijd gedragsproblemen heeft ontwikkeld, komt in aanmerking voor hondengedragstherapie. De therapie?n duren gemiddeld een jaar en omvatten 5 tot 10 sessies van twee tot drie uur. De deelnemende persoon krijgt hierbij instructies om te leren omgaan met de gedragingen van het dier en hoe deze in goede banen te leiden. Hiermee wordt een vertrouwensband met de hond tot stand gebracht, wat de onderlinge verstandhouding enorm zal verbeteren.

Hond als fijne metgezel
Masterclass hond en baas

Masterclass hond en baas

Ook bestaat de mogelijkheid voor een masterclass. Groepen van maximaal 20 mensen kunnen deze met hun hond(en) bijwonen. Hiermee worden baas en hond een dag lang geconfronteerd met uiteenlopende situaties, met als doel om het gedrag van de hond bij te sturen.

Contact ons

Meer

INFORMATIE

Neem contact met ons op

Contact

Tripsstraat 9, 6471 BB Eygelshoven

06-26364120

herbieshome@doggiesstyle.nl

Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur - 19:00 uur

Zaterdag:
10:00 - 17:00

Zondag:
10:00 - 14:00

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie. Ik vertel u graag wat Doggies Style voor u en uw hond kan betekenen.